30 Günlük Diji Okuryazarlık Challenge

GayeBlog

Admin
Moderatör
Top Poster Of Month
AD_4nXfKP7U6XfkpZNwNd51wjq-3ugTDbjQJOuyDJulGW2p-uRI-e1GkytbN7j5vZVDLS9uDUgZG66Ekh2xQuuKY4VhOcxBaJeB8ZNxJbojQ-tHvbz8eUbeijPeJ6BTDE8HSuHDCQlGf

20 Mayıs Salı

ilk 30 gün beraber detoks sürecine gireceğiz, aynı zamanda da tecrübelerimizden yararlanacağız

buradan planı takip etmeniz gün gün kendimizi kontrol etme açısından faydalı olacaktır
yarın ilk hedefimizi koyuyoruz
Ekran süremizi kontrol ediyoruz, hangi uygulamalarda daha çok vakit geçiriyorsun, zamanını en çok neye harcıyorsun bunun farkındalığını kazanacağız.
Forest: Odaklanmayı destekleyen ve telefon kullanımını azaltan bir uygulama.

Cleverest: Mikro hedefler belirleyerek dijital dünyada dikkatini korumana ve odaklı kalmana yardımcı olur.

StayFree: Sosyal medya kullanımınızı sınırlayan ve dijital sürelerinizi yönetmenize yardımcı olan bir araç.

bu araçlar da işinize yarayacaktır

benim yaptığım taktiği sizinle paylaşayım; zaten herkesin dikkat dağınıklığı sorunu var biliyorum 🙂
pomodoro tekniği ile zamanı 25er dakikaya bölüyoruz ve yaptığımız işleri kalem kalem buraya döküyoruz
ufak ayrıntıları kaçırmayın önemli olan ayrıntılardır unutmayın 🙂

yarın odağımız ekran süresi kontrolü, görüşmek üzere 🥳

21 Mayıs Çarşamba

Günaydın herkese harika bir gün diliyorum✨ bugün farkındalığımızın ilk günü👉🏻Ekran Süresi
✨Ekran süreni kontrol et.
Telefonunun ayarlarına gir, günlük ortalamana bir bak.

Neden önemli?
Çünkü ekran süresi, nasıl yaşadığımızı şekillendirir.
Farkına varmadan geçen saatler, odak, uyku ve ilişkilerimizi etkiler.
Her gün ortalama 4-6 saatimizi ekran karşısında geçiriyoruz. Bu süre, bir yılın sonunda yaklaşık 90 tam güne denk geliyor. Peki bu zamanın ne kadarını bilinçli geçiriyoruz?

Sürekli bildirimler, akışlar ve sonsuz kaydırmalar zihnimizi yoruyor; odaklanmamızı zorlaştırıyor. Daha da önemlisi, gerçek bağlantıların yerini dijital etkileşimler alıyor. Ekran süresi, sadece bir teknoloji meselesi değil; aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal bir denge meselesi.

İlk adım önemli Fark etmek, değiştirmek için ilk adımdır.
Dinlemek için:

Konuyu görüntüleyenler

Geri