Ikas E-Ticaret Başlangıç Dosyası

DGO 

Admin
Dijital Gezgin
Ikas altyapısı ile e-ticaret sitesi kurmak isteyenlere özel kapsamlı bir profesyonel başlangıç dosyası bulacaksınız. Temel adımlar, dikkat edilmesi gereken noktalar ve optimizasyon ipuçları:

1761138144836

1. Hazırlık ve Planlama​

• Marka adı ve alan adınızı belirleyin (domain satın almadan önce Ikas panelinden kontrol edin)
  • Şahıs şirketi kurulumu veya mevcut şirket bilgilerinizi hazırlayın
  • Satmak istediğiniz ürün gruplarını ve kategori yapınızı oluşturun

2. Ikas Platformuna Kayıt ve Kurulum​

• Ikas resmi sitesinden ücretsiz deneme hesabı açın
  • Panelde marka ve site bilgilerinizi eksiksiz girin (logo, renkler, iletişim)
  • Ana sayfa, kategori, ürün ve kampanya sayfalarını düzenleyin
  • Mobil uyumlu ve ziyaretçi dostu tema seçin

3. Ürün Yükleme ve Yönetişim​

• Ürün fotoğraflarını yüksek çözünürlükte yükleyin
  • SEO uyumlu başlık, kategori ve açıklamalar girin
  • Stok, fiyat ve varyantları detaylı olarak belirtin
  • Ürün gruplama ve çapraz satış kurgularını oluşturun

4. Ödeme ve Kargo Entegrasyonları​

• Sanal POS başvurusunu Ikas panelinden veya entegrasyon partnerlerinden yönetin
  • Kapıda ödeme, havale/EFT gibi alternatif ödeme seçeneklerini aktif edin
  • Kargo entegrasyonunu panelden başlatın (Yurtiçi, MNG, Aras, Sürat vb.)- İkas kargoyu kullanarak herhangi bir kargo anlaşması yapmanıza gerek yok!
  • İade ve değişim politikalarını net şekilde belirtin

5. Tasarım ve UX​

• Tema galerisinden sektörünüze uygun ve sade bir tema seçin
  • Ana sayfa banner, slider ve kategori görsellerini özgünleştirin
  • Kullanıcı kolaylığı için sade menü ve filtreler ekleyin
  • Şeffaf iletişim ve güvenlik rozetleri gösterin (SSL, PCI DSS)

6. Pazarlama ve SEO​

• Blog özelliği ile SEO odaklı içerik oluşturun
  • Google Analytics ve Facebook Pixel entegrasyonunu aktif edin
  • Instagram Shop, Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryeri entegrasyonlarını yönetin
  • E-mail pazarlama modülleri ile kampanya duyurusu yapın

7. Sipariş ve Müşteri Yönetimi​

• Sipariş ve müşteri bildirimlerini otomatikleştirin
  • Fatura ve kargo barkodunu panelde oluşturun
  • İptal, iade ve değişim taleplerini hızlıca yönetin
  • Canlı chat ve müşteri destek talebini aktif kullanın

8. Sürekli Gelişim ve Destek​

• Ikas akademiden eğitim içeriklerine ulaşın
  • Paneldeki yardım ve canlı destekten teknik soru sorabilirsiniz
  • Güncelleme ve yeni özellikleri takip edin
Ekstra İpuçları:
  • İlk satışlar için stratejiler geliştirin; kampanyalar oluşturun; “ilk alışverişe özel indirim” kampanyası açın
  • Tüm ürünlerinizi sosyal kanallar ve pazaryeriyle entegrasyon yaparak satış hacmini artırın
  • Deneme süresinde platformun tüm özelliklerini keşfedin ve eksik kalan noktaları not alın
Ikas ile hızlı ve profesyonel bir e-ticaret başlangıcı için adım adım ve eksiksiz bir harita sunar. İhtiyaca göre daha detaylı segmentler eklenebilir; özel sektöre veya markanıza uyarlama için her adım esnek şekilde geliştirilebilir.

1761138108720

İkas'ı neden tercih etmelisiniz?​

• Hızlı, teknik bilgi gerektirmeyen kurulum: Kod bilmeden sürükle-bırak editör ile mobil uyumlu ve şık e-ticaret sitesi açma imkânı sunar.
  • Sınırsız ürün, trafik ve sayfa: Ek maliyet olmadan limitsiz ürün ekleyebilir, yüksek ziyaretçi trafiği yönetebilirsiniz.
  • Yerel ve global pazaryeri entegrasyonları: Trendyol, Hepsiburada, Amazon gibi pazaryerlerine ve uluslararası satışa tek panelden erişim.
  • Yapay zekâ destekli araçlar: Ürün görsel düzenleme, otomatik ürün açıklaması oluşturma, performans analizi AI Asistan ile kolaylaşır.
  • Pazarlama otomasyonları: Sepet hatırlatma, e-posta, çapraz/ek satış, toplu indirim, SMS ve WhatsApp bildirimleri standart.
  • Gelişmiş güvenlik: Avrupa AWS sunucuları, 256-bit SSL, PCI DSS uyumlu ödeme ve düzenli sızma testleri.
  • Hızlı sistem ve ödeme: Ertesi gün ödeme alma, hızlı sipariş listesi ve toplu yönetim.
  • 7/24 destek: Eğitim, canlı chat ve uzman danışmanlarla her zaman destek.
  • Düşük bütçeli girişimci paketi: Yeni açılan sade paketlerle giriş maliyetini en aza indirir.

İkas’ta Yakın Gelecekte Beklenen Yenilikler​

• Yapay Zekâ ileri seviye entegrasyonu: Ürün fotoğraf stüdyosu, açıklama ve kategori otomasyonu gelişiyor.
  • API gücü ve yeni entegrasyonlar: Public API, MCP Server ile harici yazılım ve uygulama entegrasyonu kolaylaşacak.
  • Çoklu dil ve lokalizasyon: Ürün çeviri ekranları ve otomatik çok dilli satış yenilendi.
  • Yeni kampanya ve satış araçları: Upsell kurguları, sepetten link ile satış takibi, post-purchase cross-sell gibi gelişmiş satış artırıcı yenilikler.
  • Veriye dayalı raporlama: Gelişmiş satış, trafik ve SEO analitik dashboard’ları.
  • Kullanıcı deneyimi için hızlı üyelik ve sipariş listesi geliştirmeleri: Siteye anında üye olma ve pratik sipariş yönetimi.
ikas kolay kullanım, hızlı büyüme, yüksek güvenlik ve yerel/global pazarlama gücü ile önde. Platformun AI entegrasyonları ve düşük bütçeli paketler ile her seviyedeki girişimciyi gelecekte daha da güçlü hale getirecek sürekli yenilikler sunuluyor. Özellikle zamandan ve maliyetten tasarruf ile dijitalde globalleşmeyi hedefleyenler için Ikas son yılların en hızlı büyüyen ve inovatif tercihi.

İkas altyapısı hakkında detaylı bilgi almak için gaye@techleef.com adresine mail atabilirsiniz.

Konuyu görüntüleyenler